Nyári esküvő

A nyár a legnépszerűbb évszak az esküvők világában. A szikrázó napsütés, a virágba borult természet garantálja, hogy csodás fotók maradnak meg emlékül a nagy napról. A nagy kánikula okozhat néhány kellemetlenséget, amire érdemes odafigyelni. Mi az, amit mi megtehetünk, hogy a nyárnak csak az előnyeit használjuk?

Árnyék és légkondicionáló

Lehetőség szerint olyan helyszínt válasszunk, ahol van légkondicionáló berendezés, amelyet nem kötelező használni, de jó, ha megvan a lehetősége. Ezzel elkerülhetjük, hogy a vendégek olvadozva kanalazzák a forró húslevesüket, mert sikerült kifognunk a nyár legforróbb napját. Sajnos kiszámítani előre milyen lesz az idő szinte lehetetlen. Ha a szertartás a helyszn parkjában lesz, gondoskodjunk árnyékról minden résztvevő számára.

Az idősebb korosztály általában nehezebben bírja a nagy meleget, mint a fiatalok, ezért rájuk külön figyeljünk oda, legyen a poharukban mindig hűsítő ital és frissítő kendők. Arra is figyeljünk, hogy az asztaluk ne közvetlenül a légkondicionáló alatt legyen, mert könnyen meghűlhetnek.

Az ételek hűtése

A nyári melegben az ételek tárolása is kiemelten fontos. A menü összeállításakor is figyeljünk oda, hogy ne válasszunk nagyon könnyen romló ételeket és ami hűtést igényel a tálalásig mindenképpen a hűtőben kapjon helyet, és a maradék ne az asztalon várja meg az éjféli vacsorát, hanem kerüljön vissza hűtőbe.

Már szervezéskor keressünk megoldást a menyasszonyi torta hűtésére, mert az többnyire csak éjfélkor kerül sorra, így gondoskodnunk kell a számára megfelelő méretű hűtőről.

Gyümölcsök, saláták

Ma már természetes, hogy a vendégeket a sokféle sütemény mellett gyümölcsöktől roskadozó asztal is várja, ami mellé az igazán édes szájúak kedvéért csoki szökőkutat is rendelhetünk.

A nyári melegben nagyobb mennyiségű üdítő italról kell gondoskodnunk. A felszolgáló személyzetet kérjük meg gondoskodjanak róla, hogy mindig elegendő hűsítő ital álljon a vendégek rendelkezésére. Kicsit több borravaló reményében ez bizonyára nem okoz gondot.

A menyasszony és természetesen a vendégek sminkjének elkészítéskor is fontos figyelembe venni a kánikulát, ne olvadjon le az arcokról. A profi kozmetikus számára ez természetes és legyen nálunk púder, szájfény és minden más, ami az esetleges igazításhoz szükséges.

A vőlegény számára legyen váltás ing, mert a menyasszonytánc végére biztosan nagyon megizzad.

Gondosan válasszuk ki a virágokat

A meleg a virágokat is hamarabb elhervasztja. gondoskodjunk az asztalai díszek frissen tartásáról is. Az élő virágok mellett használhatunk selyem virágot is, amelyeket akár bérelhetünk is a dekorációt készítő szakembertől.

A nyári éjszakán, főleg, ha még élővíz is van zümmögő, hívatlan vendégekre is számítanunk kell. A szúnyogok és más kellemetlen vérszívók ellen többféle rovarriasztó áll a rendelkezésre. Választhatunk illatos fáklyákat amelyek amellett, hogy távol tartják a szúnyogokat a gyertyák és lampionok fényét is kiegészítik.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *