Esküvői szertartás a szabadban

A nyári időszak kedvez a szabadtéri esküvőnek. A ragyogó napsütés a természet szépsége meghitt hangulatot varázsol az egyébként is varázslatos esemény köré. Felemelő érzés a fák ölelésében kimondani az igeneket a számos esetben elavult berendezéssel rendelkező házasságkötő terem helyett.

  • Szabadtéri esküvő esetén a pár tagjai választják a helyszínt, így sokkal személyesebb szertartásra nyílik lehetőség.
  • A kicsi házasságkötő termek korlátait is elfelejthetjük. A szabad téren elfér minden meghívott vendég.
  • A nyári szellő a virágok és a fák balzsamos illatával veszi körbe az egybegyűlteket, még kellemesebb hangulatot teremtve.
  • A csodás tájat, a természet szépségeit a legprofibb dekoratőr sem tudja túlszárnyalni.
  • Ha szertartásvezetőt választ a pár a ceremónia szövege is teljesen személyre szabott lehet, saját sztorikkal fűszerezve.
  • A hivatal helyiségben futószalagon összeadva lenni, nos ezt a törvényesség miatt nem feltétlenül lehet kihagyni, de megelégedni sem muszáj vele.

Amiről azonban nem szabad megfeledkezni

Az időjárás nem minden esetben támogatja majd a terveinket, ezért mindenképpen a legoptimistább előrejelzések birtokában is legyen „B” terv. Ez a pont a házasságkötő terem mellett szól. Ott biztosan nem ázunk el és a forró nyári nap sem pirít pecsenyére.

Ha az anyakönyvvezetőt szeretnénk a helyszínre a szervezéshez a jegyzőtől kell engedélyt kérni és ez többlet költséggel jár (a hivatal alkalmazottja). A szertartásvezető, mivel ő egy esküvői szolgáltató bármilyen helyszínen levezeti az esküvői ceremóniát időbeli korlát nélkül.

A szertartás idejére árnyékról is gondoskodjunk

Szabadtéren nem csak az lehet zavaró, ha elered az eső, a nap perzselő sugarai ellen is védekezni kell. Helyezzünk ki a vendégek számára napernyőket, sátrakat.

Vannak esetek amikor a jegyzőnek nem áll módjában az anyakönyvvezetőt és vele az anyakönyvet kiengedni a hivatal épületéből. Ilyenkor remek megoldás szertartásvezetőt választani, kötöttségek nélkül. Ma már alig van esküvő szertartásvezető nélkül.

Számos pár választja napjainkban, hogy a két tanú részvételével vesznek részt a hivatali ceremónián, így a törvényes részt elintézve. A vendégekkel pedig kötöttségek nélkül profi szertartásvezetőt bevonva kötnek házasságot. Bár a vendégek nem a törvényes házasságot jelentő ceremónián vesznek részt, az esemény meghittségéből ez semmit nem von le. Az érzelmek valódiak, és van idő átélni, megélni a megható és pillanatokat.  A szertartásvezetőt nem várja a következő pár, csakis az itt és most-ra figyel és a párral előre egyeztet minden apró részletet. Van idő gyertyagyújtásra vagy homokszórásra, de még akár közös fa ültetésre is.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *