Az őszi esküvő előnyei

Az őszi esküvő nem túl népszerű a házasodni vágyók körében, mert az időjárás eléggé kiszámíthatatlan. Előre nem lehet biztosan tudni, hogy hosszú vénasszonyok nyarára számíthatunk vagy esőre, ködre és csípős szélre. Az őszi esküvőnek emellett azért vannak előnyei is a hátrányok mellett, amelyeket érdemes mérlegelni a végleges döntés előtt.

Különleges hangulat, könnyű lebonyolíthatóság

Az őszi esküvő vitathatatlan előnye az egyedi hangulata mellett a könnyű lebonyolíthatóság. A főszezon általában szeptember közepén véget ér az esküvői szolgáltatók több szabad időponttal rendelkeznek. Aki szereti az egyszerű és gyors szervezést annak ajánlott az őszi esküvő. Kicsi az esély az időpontok ütközésére más párokkal. Könnyedség és gördülékenység lesz majd jellemző a szervezésre. Könnyedén és olcsón készül majd a dekoráció is, a sok-sok őszi termésnek, varázsos színes őszi természetnek köszönhetően.

Mivel az őszi esküvő nem túl felkapott, nem csupán költséghatékony esküvőt szervezhetünk, de a kisebb konkurencia miatt nem kell versenyezni a jó helyekért sem. Lefoglalhatjuk a legjobb vőfélyt vagy ceremóniamestert, szertartásvezetőt és persze helyszínt is a többi szolgáltatással együtt. Az ősz második felében karácsonyig többnyire üresjárat a szolgáltatóknak. Mivel kevés rendezvény szerveződik ebben az időszakban több kedvezményt is kaphatnak azt ezt az időszakot választó párok. ez kisebb költségvetés esetén vitathatatlanul nagy előnynek számít. Ez a nászútra is érvényes, mivel utazás szempontjából is főszezonon kívül esik az időpont.

Egyedi dekoráció

Az ősz az esküvő helyszín dekorációhoz bőven kínálja kincseit. Termések, tobozok, szép ágak, színpompás dísztökök, a szivárvány színeiben pompázó színes falevelek, fényes bogyók, termések várják, hogy ragyogóbbá tehessék az eseményt. A textíliákat is érdemes összehangolni az őszi színekkel: piros, sárga, narancs, barna lesznek a nyerők a nyáron használt púderes színek helyett. Nem kötelező csupán őszi terméseket használni, a virágok közül is sok pompázik még a szabadban ebben az időszakban, harmonikus egységet képezve a tökökkel, bogyós termésekkel. A színes falevelek, gyertyák, fényfűzérek sem hiányozhatnak az őszi esküvőkről. A dekorációs alapanyagok nagy része saját kezűleg begyűjthető, ami jelentős költségcsökkentő tényező és a dekorációt elkészíteni saját kezűleg sem lehetetlen feladat.

A fotózás díszletei ősszel igazán különlegesek lehetnek. A fehér ruhás menyasszony csodásan mutat a zöldellő természetben is, de az őszi aranybarna, sárga és vörös számtalan árnyalata még pompásabb hátteret adhat a fotózáshoz. Persze mind ehhez nem árt egy kis szerencse, mert ahogyan már említettük és úgy egyáltalán az őszi esküvőt mindig van rá esély, hogy elmossa az eső -ez ellen nyáron sem vagyunk teljesen védettek- vagy beburkolja a jótékony puha ködfátyol. A különbség csupán abban van, hogy ősszel sokkal nagyobb rá az esélyünk, hogy eláztassa az eső az egész eseményt.

Különleges menü és italok

A klasszikus esküvői menü a töltöttkáposztával és pörkölttel a hűvösebb napokon könnyebben fogyasztható, mint a nyári melegben és olyan különlegességeket varázsolhatunk az étlapra és itallapra, amelyek egyébként nem hagyományosak esküvőkön. A cipóban tálalt sütőtökkrém leves vagy a bundás alma nem hagyományos részei az esküvői menünek, mégis nagy sikert lehet velük aratni, ahogyan a forralt borral és diós szilvás süteményekkel is. A házi borok pálinkák is jobban esnek ahogyan az idén készült lekvárokkal töltött aprósütemények is.

Milyen hátrányokra számíthatunk?

Az őszi esküvő legnagyobb hátránya a hideg, ami, ha nem kegyes hozzánk őszapó akár már mínuszokat is jelenthet. A zárt teremben nyilván ez nem számít, de odáig el kell jutni. Az időpont választással kizárjuk magunkat bizonyos lehetőségekből, mint például a szabadtéri esküvői szertartás, a több helyszínen zajló hosszas kültéri fotózás és a kinti akár éjszakába nyúló szabadtéri programok. A menyasszony ruhájának is alkalmazkodnia kell az időjáráshoz, minden eshetőséger felkészülve.

Vannak, akinek éppen így tetszik, vannak, akiket pontosan ezek a tényezők vonzanak, a legfontosabb, hogy a párnak mi fele meg leginkább, hiszen ez az ő nagy napjuk. A többi résztvevő véleménye tulajdonképpen nem is fontos.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *