Mi legyen a köszönetajándék?

Napjainkban szinte nincs olyan esküvő, ahol az ifjú pár ne kedveskedne a vendégeknek köszönetajándékkal. Ez nem nagy értékékű, dolog, de a gesztus maga nagyon kedves. A régi időkben hagyományosan néhány szem cukrozott mandula volt. Ma már emellett és a szintén slágernek számító csokoládé bonbonok mellett még nagyon sokféle köszönetajándék ötletből válogathatunk. a bevált ajándékokkal biztosra mehetünk, de engedjük meglódulni a fantáziánkat.

Növényke is lehet köszönetajándék

A zöld ujjúak akár valamilyen növénykében is gondolkodhatnak, például csinos pici cserépben egy apró kövirózsával vagy más nem hervadó pozsgással, sokak számára nagy örömet lehet szerezni. Ugyanígy egy kis üveg méz vagy pálinka is kedves gesztus lehet (gyerekeknek édesség) és az üveg címkéje a pár nevét és a dátumot is tartalmazhatja. A másik megoldás, ha a köszönetajándék az ültetőkártya is egyben és ez esetben a vendég neve szerepel a címkén. Így még biztosabb lehet a vendég benne, hogy rá gondoltunk miközben az ajándék készült.

El kell fogadnunk azt is, hogy nem sikerül majd mindenkinek a kedvében járni. A lagzi vendégei között minden korosztály képviselve van így egyáltalán nincs könnyű dolgunk. Ha nincs kedvünk vagy időnk soka időt ebbe invesztálni akkor maradjunk a jól bevált csokoládénál, amelynek a csomagolása legyen egyedi. Szerepelhet rajta az esküvőnk dátuma és a monogramunk vagy ültetőkártyaként funkcionálva a vendég neve. A csomagolás színét és mintáját igazítsuk a dekorációhoz, kihasználva, mint plusz díszítési lehetőséget, és a harmónia sem törik meg így.

Ültetőkártya és köszönetajándék egyben

Az ültetőkártya és a köszönetajándék kombinációjára más lehetőségek is kínálkoznak. A dobozka alakú ültetőkártya végtelenül sok lehetőséget rejt magában. Megtölthetjük például virágmagokkal vagy tea, illetve virághagyma is kerülhet bele, ha úgy döntöttünk túllépünk a szokásos cukrosmandula, csokoládé szintjén. A doboz nem kell, hogy hagyományos alakú legyen, lehet akár szív alakú is. A szív szimbólum, amely a szeretetet és szerelmet is jelképezi megjelenhet süteményformaként, apró illatos szappanként vagy bonbon formájába is.

A virágmag vagy virághagyma az újat, a megújulást jelképezi és ahogyan már említettük apró cserépbe ültetett kövirózsa vagy más pozsgás is bájos ajándék lehet. Nagy előnye még ezeknek az ajándékoknak, hogy saját kezűleg is könnyen elkészíthetjük őket.

Izgalmas feladat kiválasztani  a különböző kultúrájú vendégek köszönetajándékát

Ha a pár tagjai különböző kultúrákból érkeztek akkor lehet a vendégek számára különböző ajándékban is gondolkodni. A házasulandók pár egyik tagja kínai akkor a magyar vendégek kaphatnak szerencsesütit egy jókívánsággal, a kínai násznép tagjai pedig mézes szívet magyar népi motívumokkal díszítve vagy apró zsákocskában piros paprikát. A pici üvegekben a címkén a pár nevét viselő méz vagy dzsem is bevált köszönet ajándék, ahogyan az illatgyertya vagy úszógyertya is, vagy a pár fotójával ellátott hűtőmágnes.

A kreatívok és barkácsolni szeretők teljesen egyedi saját készítésű ajándékban is gondolkodhatnak. A legfontosabb, hogy érezzék gondoltunk rájuk.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *