Zene a szertartásra

A meghitt esküvői szertartás egyik fontos tényezője a zene, amelynek kiválasztása nem mindig egyszerű a párok számára. Az ízlések nagyon sokfélék, van, aki számára a klasszikusokon kívül semmi más nem jöhet szóba és vannak az újítók, akik bátran választanak olyan dallamot is, amit eddig még senki sem választott ez alkalomra. Valójában csak az a fontos, hogy a pár stílusának, ízlésének megfeleljen, hiszen ez az ő napjuk. Arra érdemes ügyelni, hogy a zene belesimuljon az nagy nap tematikájába és a helysínnel is összhangban legyen. A szertartásvezetőt mindenképpen érdemes megkérdezni mit javasol. Bizonyára számos remek tippet kaphatunk tőle.

A technikai háttér is álljon rendelkezésre

Elengedhetetlen a megfelelő technikai háttér biztosítása hozzáértő munkatárssal. Erre még akkor is szükség van, ha madárcsicsergésre szeretne bevonulni a menyasszony, mert ha aznap nem lesz kedvük trillázni a környékbeli madárkáknak akkor be lehet vetni a technikát. Így megúszhatjuk a kínos csöndet és választhatunk madárcsicsergést, de felvételről biztosabb. Az odaillő ünnepi dallamok, még a madárcsicsergés is emelik az ünnep fényét. Van, aki a szertartásvezető beszédét is csak halk zenei aláfestéssel tudja elképzelni, de ez is választható opció és nem kötelező. A bevonuló zene a legfontosabb, arról nem érdemes lemondani. A nekünk tetsző dallamok kiválasztásával nem ért véget a feladatunk.

Ki kell választanunk:

  • a szertartáshangosítást végző segítőt
  • a dallamok sorrendjét
  • a dallamok közötti szünet hosszát
  • a hangerőt, amin megszólal mindez és a mikrofon hangerejét
  • hangtechnikai eszközök biztosítása

Ki végezze el a feladatot?

  • A DJ, aki a zenéért felelős a lagzi teljes időtartama alatt
  • a zenekar kijelölt tagja
  • a vendégek közül egy hozzáértő, akivel előre megbeszéltük ezt
  • az anyakönyvvezető vagy szertartásvezető

Ha a buli hangulatáról a DJ gondoskodik akkor nyugodtan rábízhatjuk ezt a feladatot is. Ért a technikához, biztosan nem fog zavarba jönni melyik gombbal kell elindítani a bevonuló zenét. A mi feladatunk csupán a megfelelő adathordozón átadni számára a kiválasztott zenéket az időpontokkal együtt melyik mikor szólaljon meg.
A zenekar egyik tagjában ugyanígy megbízhatunk. Ami nagyon fontos, hogy ha pendrive-on adjuk át a zeneszámokat, akkor álljon rendelkezésre egy laptop is, amin keresztül lejátszhatók.
Ha az egyik vendég kapja a feladatot, akkor minden részletet fontos tisztázni.

A szertartásvezető vagy az anyakönyvvezető számára sem fog gondot okozni a megoldás. Neki már van számos tapasztalata. Tudja mire kell odafigyelni, hogy minden a helyén legyen. mind ettől függetlenül jó, ha kap segítséget. Apró de nagyon fontos részlete a nagy napnak a zenei aláfestés. Érdemes elegendő figyelmet fordítani rá.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *