Slideshow a vendégeknek

A násznép számára kedves és kreatív ajándék az esküvői slideshow készítése. Ma már alig van, esküvő ahol vagy a pár vagy valamelyik barát nem készül ilyesmivel. Ez a néhány perces vetítés vidám és meghitt hangulatot teremt. Tökéletesen alkalmas arra, hogy megmutassátok a vendégeiteknek a gyermekkori fotóitokat, a közös élményeitek emlékeit vagy a megismerkedésetek sztoriját. Nem túl nehéz elkészíteni és az elkészítése is már önmagában is örömforrás és remek közös program kettőtök számára.

Az esküvői slideshow típusai

A slideshow-ban a képek és a zene a főszereplő. Ahány esküvő annyiféle vetítés, de van néhány alapötlet, amely számotokra is támpontul szolgálhat és már sok mindenki sikerrel alkalmazta.

A megismerkedésetek képekben

Sokak érdeklődésére tarthat számot miként ismertétek meg egymást. Hol találkoztatok először, szerepelhetnek a közös nyaralás képei, a közös otthonotok, az eljegyzés az esküvőszervezés mozzanatai. Beleférnek a vicces családi fotók is és idézetekkel is teljesebbé tehetitek a vetítést. A képek időrendi sorrendje elvezeti a nézőket egészen az esküvő napjáig.

Az esküvő napján sok a könnyes megható pillanat. A vetítés képeibe igyekezzetek minél több humort csempészni, hogy vidám percek legyenek. Az aláfestő zene kiválasztása is nagyon lényeges. Lehet a kedvenc dalotok, de mindenképpen valami kellemes dallam legyen.

Közös élmények

Ha nagy utazók vagytok és már sokfelé jártatok együtt akkor bizonyára rengeteg megmutatásra váró képetek van, amelyeket szívesen megosztotok a vendégeitekkel. A csodás élmények megannyi történetet ölelnek át és ti magatok is újra élhetitek a varázslatos utazásokat a képek válogatása közben. Amire érdemes figyelni, hogy elegendő 4-5 percnyi anyag. Ennyit még szívesen megnéznek a vendégek anélkül, hogy megunnák.

Babakortól napjainkig

Nagyon népszerűek szoktak lenni a vendégek körében azok a videók, amelyekben sok a gyerekkori és családi fotó. A nagy többség még emlékszik is rá hogy milyenek voltatok babaként illetve kisgyermekként. Kezdődhet a vetítés a babkori képeitekkel és kronológiai sorrendben napjainkig. A barátaitok odalesznek a közös nyaralások képeiért és a buli fotókért.

Hogyan készül a slideshow?

Gyűjtsetek össze minden szóba jöhető fotót. Ami csak papíralapú szkenneljétek be. Válasszatok hozzá illő zenét.

  • Töltsetek le egy slideshow késztő programot tökéletesen megfelel a célra pl. a Microsoft Photo Story 3, vagy mondjuk a Slide Show Movie Maker 3.7.
  • A zene vágásához használjátok az Audacity programot, amit szintén nagyon könnyű használni.
  • Ha elkészültetek, akkor nézzetek meg többször és finomítsátok ahol szükséges. Ha gondotok akad, akkor kérjetek segítséget barátoktól, vagy ha szükséges szakembertől.
  • Másoljátok rá a kész anyagot egy pendrive-ra és gondoskodjatok róla, hogy a helyszínen legyen működő laptop, projektor és vászon. Mindenképpen teszteljétek a vendégek érkezése előtt minden működik-e.
  • A besötétített teremben pedig élvezzétek a hatást, amit kivált a csodás művetek és mulassatok jól velük együtt.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *