Néhány tipp esküvői fotós választáshoz

Elsőre azt gondolnánk, hogy legfontosabb, hogy stílusa legyen nektek tetsző, de ettől még nem biztos, hogy egymásra tudtok hangolódni.
Első lépésként válasszatok ki 3-4 esküvői fotóst, akinek tetszenek a munkái és nézzetek utána szabad-e a kitűzött időpontban. Érdemes már a nap kijelölése után nem sokkal elkezdeni a keresgélést.

Ne csak az ár döntsön!

A fő szempont ne az ár legyen. Egyrészt nem biztos, hogy a legdrágább szolgálatás a legjobb minőséget takarja. Másrészt egy alacsonyabb áron dolgozó talán kezdő fotós lelkesedése és az, hogy odafigyel, rátok bőven pótolhatja profizmust. Arról nem is beszélve, hogy mivel valószínűleg referenciákat gyűjt tuti nagyon lelkiismeretesen fog bánni veletek. Ahhoz hogy dönteni tudjatok javasolt a személyes találkozó vagy legalább Skype beszélgetés. Aki ez elöl, elzárkózik azzal biztosan nincsen dolgotok.

A kevesebb több

Az ár természetesen nem utolsó szempont, de mivel a legtöbb fotós különféle csomagokat kínál érdemes Excel táblázatba foglalva összehasonlítást végezni. A kevesebb néha több. Hiába készít kétszer annyi képet fele-áron, ha utómunkát csak néhány képre vállal. Legyen inkább kevesebb, de nagyon jó minőségű kép. Arra is figyeljetek mit foglal magában: szertartás a templomban, a házasságkötő teremben, a vacsora helyszínén és hogy hány órág fotózza a mulatságot.

Az elvárásaitok legyenek reálisak

Ne csak néhány a weboldalon szereplő kép alapján döntsétek, el kit választotok. kérjétek meg a fotóst, hogy teljes konkrét munka összes fotóiba engedjen bepillantást.
Reális elvárásokat támasszatok! A fotós hozott anyagból dolgozik. az hogy milyen fotók fognak készülni az rajtataok és a helyszín illetve helyszínek adottságain is múlik nem csupán rajta. Jó fotókhoz szép hátterek és megfelelő fények is kellenek. Ezt érdemes előre átgondolni és ahol lehet gondoskodni, kell megfelelő megvilágításról a fotózáshoz. a személyes találkozóra érdemes akár leírt kérdésekkel érkezni, hogy biztosan minden tisztázva legyen.

A személyes találkozó nagyon fontos

Egy gyakorlott esküvői fotós véleménye néhány sorban: Semmiképpen se döntsetek személyes találkozó nélkül. A személyes szimpátia nélkülözhetetlen. Ahhoz, hogy fel tudjatok oldódni a fotózás alatt emberileg is közel kell kerülnötök egymáshoz. Vevőnek kell lenni a humorára, különben borongós, mosolytalan képek fognak születni, olyat meg ki akarna. Kell, hogy lássa bennetek a szépet, mert minden fotó az ő lencséjén keresztül jön létre.

A jegyes fotózás is segít a végleges döntésben

A jegyes fotózás sokat segíthet a döntésben. Ha azokkal elégedettek vagytok, akkor már nagy baj nem lehet. Meséljetek magatokról és ti is tudjatok meg róla minél többet. Így az esküvő napjára már baráti légkör alakulhat ki és ez a könnyedség a fotókon is átjön majd. Ha az első személyes találkozó alakalmával nem vagytok szimpatikusak egymásnak, akkor válasszatok mást még akkor is, ha a családban és a baráti körben mindenki el van ájulva tőle.  Valaki más lesz a ti fotósotok.

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *