Mivel tehető színesebbé a szertartás?

A házasságkötés felejthetetlenné és varázslatossá tételének számos lehetősége van mind a polgári, mind a felekezeti szertartásra vonatkozóan.

Eskü tétel

Napjainkban már sokan választják a fogadalom tételt, amely az esküvői szertartás egyik legmeghatóbb momentuma lehet akkor, ha a menyasszony vagy a vőlegény az érzelmeit könnyedén önti szavakba és ezt a násznép füle hallatára megosztja mindenkivel, de az is remek megoldás, ha valamelyik poéta szavait idézitek. Számtalan vers vagy citátum kínálkozik arra, hogy általa kifejezzétek az érzelmeiteket, kik-ki válassza a neki leginkább működő megoldást. A kéziratot betehetitek, az esküvői fotó albumotokba vagy bekeretezve a közös otthonotok egyik kedves díszévé válhat.

Közös fa ültetés

A környezetvédelem az esküvő eseményein megjelenhet. Amellett hogy az egész rendezvény is lehet „zöld esküvő” egy a pár által elültetett fa képletesen is új kezdetet jelent. Praktikus egy nagyméretű kaspóba egy csemetét elültetni és a lagzi keretein belül közösen megöntözni. A fa akár a teljes életeteket végig követheti és sok esztendő múltán, akár az unokáitokkal is pihenhettek az árnyékában.

Időkapszula

Az időkapszula is számtalan kedves, megindító pillanatot rejtegethet számotokra évek múltán. Írhattok egymásnak rövid üzeneteket, amelyet 5, 10, 20, vagy akár 50 év múlva kinyitva megszilárdíthatjátok egymás iránt az esetlegesen már az idő viharában kissé megkopott egymás iránti lelkesedéseteket, érzéseiteket. A fogadalom tételt követően oda adhatjátok egymásnak ajándékba a kapszulákat.

Szülők köszöntése

Az örömszülők köszöntése régi szokás. A szónoki beszédet ehhez a vőfély vagy ceremóniamester szolgáltatja, szívhez szóló versben mond köszönetet az ifjú pár szüleinek a felnevelésükért. Az szülők ekkor ajándékot, sok esetben virágot kapnak. Általában ezek a pillanatok a ceremónia legmeghatóbb részei.

Baráti köszöntések

A legtöbb baráti társaságban akad egy vagy több jóhumorú, exhibicionista tag, aki örömmel szórakoztatja, akár egész éjszaka a násznépet. A pár számára meglepetésként, a baráti társaság előadhat egy produkciót, ez lehet akár egy szép az alkalomhoz illő dal vagy versike is. De fontos hogy legyen egy lelkiismeretes, megfelelő értékítélettel rendelkező beavatott személy, aki előbírálja azt. Ezek a köszöntések leggyakrabban az ünnepi vacsora előtt vagy a szünetében kerülnek felolvasásra. Célszerű szólni az esküvőszervezőnek is, ha ilyesmire is lehet számítani, hogy bele írhassa a forgatókönyvbe.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *