Mire figyelj, hogy elkerüld a bosszúságokat

Az esküvői tervek minden esetben örömről, illatos virágokról és boldogságról szólnak, de ha nem vagyunk, éberek számos bosszúság leselkedik ránk titkon, amelyek beárnyékolhatják a nagy napunkat. Házasságot jó esetben egyszer kötünk és természetes, hogy hiányzik, a tapasztalatunk mi mindenre kell odafigyelni, hogy minden vendég és mi magunk is pompásan érezzük magunkat bosszankodás helyett. Erre remek megoldás lehet, ha esküvőszervezőt bízunk meg a feladattal.

Az apróbetűs rész is fontos

Az elsőre apróságnak tűnő dolgok ronthatják a hangulatot és csalódottá tehetik a résztvevőket. Ha senki sem segít a szervezésben előfordulhat, hogy az apróbetűs részt nem olvassuk el ezért nem is gondolunk rá, hogy ebből bármi gond adódhat, hiszen megvan a menü, finomak lesznek az ételek, mi baj is történhetne. Ha ízletes a menü és az ára is rendben van, ki gondol arra, hogy hány felszolgáló tálal majd a násznépnek? Ha nem vendéglátós bárki is az érintettek közül valószínűleg nem jut az eszükbe, de ha igen sem biztos, hogy meg tudja ítélni mennyi az tökéletes létszám, hogy az éhes vendégek fele ne a pogácsával lakjon jól és a mire odaér, hozzá a húsleves már köszöni, nem kéri.

Határidő napló nélkül nem megy

A határidők betartása is elég nagy feladat, részben azért mert az esküvő szervezése már több mint egy évvel a megvalósulása előtt kezdődik. A helyszín lefoglalása esetenként még ennél is hamarabb. Gondosan vezetett határidőnaplóra van szükség, hogy semmi ne maradjon el.
Nagyon fontos, hogy minden szolgáltatóval legyen írásba foglalt és mindkét részről aláírt szerződésünk. Ha erre odafigyelünk, akkor nem fordulhat elő, hogy a dekoratőrünk néhány nappal az esküvő előtt jelentősen nagyobb árat kér a megbeszéltnél és nincs más választásunk, mint elfogadni, mert esélytelen, hogy találunk helyette mást ilyen rövid idő alatt.

Az esküvőszervező megold mindent

Ha esküvőszervezőre bízzuk ezeket a feladatokat, akkor sokkal könnyebb dolgunk lesz. A döntéseket ugyan nekünk kell meghozni, de a többi részletre odafigyel helyettünk a szervező. Kiterjedt kapcsolatrendszerénél és tapasztalatainál fogva megbízható szolgáltatókat fog ajánlani nekünk és nem fordulhat elő, hogy például a szertartásvezető késve érkezik, mert sokszorosan letesztelt minden ajánlottja. Nemutolsó sorban mindig a ti érdekeiteket tartja szem előtt, célja, hogy ti mindenből a legjobbat kapjátok és ez a felszolgálókra is vonatkozik.

A vágyaink és a lehetőségeink összehangolása

Jól tudja kihez milyen stílusú esküvő illik és mi az, amit érdemes inkább mellőzni. Segít összehangolni a vágyakat a lehetőségekkel. Minden szolgáltatóval részletes, mindent magában foglaló szerződést köt. például a zenekarral arról, hogy mikor és mennyit játszanak, mennyi szünetet tarthatnak, és hány óráig maradnak. Ha hajnalban még nagyon jól mulat, a násznép mennyibe kerül óránként a hosszabbítás. Hosszan sorolhatnánk mindazokat az apró részleteket, amelyeken áll vagy bukik egy lagzi sorsa, de abban biztosak lehetünk, hogy egy tapasztalt esküvőszervező mindenre odafigyel majd. Ami pedig a legfontosabb mi magunk és a vendégeink mindannyian felhőtlen szórakozásra számíthatunk, mert mindent megoldanak helyettünk.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *