Milyen menyasszonyi fátyol illik hozzád?

Milyen menyasszony leszel? Hercegnő, díva, drámai hatást szeretnél elérni a megjelenéseddel vagy inkább mesébe illő legyen? A menyasszonynak rengeteg döntést kell meghoznia és ezek egyike milyen legyen a fátyla, legyen-e fátyla vagy elég a fejdísz. A filmekben csodásan mutat a templomba menet a több méter hosszan elterülő méltóságteljes uszály, amit az apró koszorúslányok tartanak, de vajon nem okoz-e több gondot, mint amilyen szép. Talán elég egy kicsi és bájos fátyol, azzal nem lesz gond. Egyre csak kavarognak az ötletek a lehetőségek és egyáltalán nem könnyű közülük választani.

A menyasszonyi fátyol viselésének szükségessége a legtöbb ara számára egyértelmű, hiszen a fátyol teszi teljesen ellenállhatatlanná és varázslatossá a megjelenését a szertartáson és végig a nagy napon. A fátyolnak van egy varázsa, amit már kicsi lányként is érzünk amikor a nagymama leselejtezett függönyében vonulunk le föl méltóságteljesen, ragyogásunk pedig megkérdőjelezhetetlen.

Hogyan találjuk meg a leginkább hozzánk illő fátylat?

Végtelen a választék szebbnél szebb fátylakból, ezért az a legjobb, ha a már kiválasztott ruhához illők közül válogatunk. Nyilván ebben benne lesz a menyasszony stílusa, személyisége is. Vadóc menyasszonyról beszélünk, akitől nem állnak távol az extremitások sem vagy finom lélek, akihez csakis valami nagyon romantikus fátyol illik.

A menyasszony ruhájának a kiválasztásakor is fő szempont a menyasszony stílusa és testalkata és persze az is, hogy mire vágyik mi az elképzelése. A fátyol pedig tökéletesen be kell, hogy illeszkedjen ebbe az elképzelésbe.

Eltakar és kiemel

Egy a boldogság fényében ragyogó arc, amely a fátyollal szemérmesen el van fedve, a menyasszony fontos kelléke a fátyol, amely régen a tisztaság, ártatlanság jelképe volt. Nem véletlen, hogy csak az első házasságkötéskor viselték, feltételezve, hogy a párok az esküvőig megőrizték a szüzességüket. Ma már inkább a menyasszony szépségét hivatott még inkább kiemelni. A fátyol szerepe ezenfelül megvédeni az arát az ártó szellemektől és a jószerencse megtartása miatta a babona szerint legalább éjfélig tanácsos viselnie az újasszonynak.

A fátyolválasztás nem könnyű

A végtelen számú fátyolból nem könnyű választani. az anyag lehet kristálytüll, ami kissé merev, de légies hatást biztosít és a lágyabb hatású soft tüllből.
A fehérnek végtelenül sok árnyalat létezik és ha a menyasszonyi ruha szalonban a ruhád mellé nem találsz megfelelő fátylat, akkor mindenképpen színmintával indulj a fátyolbeszerzésre.
A fátyol hossza leginkább a menyasszonyi ruha stílusához igazodik és nagyban befolyásolja a menyasszony magassága is. Egy túl hosszú fátyol összenyomja az egyébként is alacsony viselőjét. A nagyon magas hölgyek választhatják akár a földig érő fazont is. A rögzítés fémből vagy műanyagból készült fésűvel történik a fejtetőn vagy a kontyhoz.

Fátyoltípusok:

 • Arcfátyol: azok számára jó választás, akik csak az arcukat szeretnék titokzatosabbá tenni. Igazán különleges érzetet ajándékoz a viselőjének.
 • Hagyományos: középen húzott: bármilyen ruhához illik
 • Körfátyol: letisztult, modern fazon
 • Júlia fátyol: nagyanyáink is ezt viselték
 • Csipkés fátyol: utolérhetetlenül elegáns
 • Madárkalitka fátyol: dívák számára
 • Kápolna stílusú fátyol: a földön húzza a viselője olyan hosszú

Mi alapján válasszunk fátylat?

 • Különleges frizurát ne takarjunk el fátyollal
 • Kerek arcformához hosszabb, szögletes arcformához rövidebb való
 • Alacsony menyasszony rövid fazont válasszon, különben összenyomja
 • A ruha és a fátyol harmóniában legyen egymással.
 • Díszíthetjük strasszokkal, drágakövekkel, csipkével

Amikor fátylat választasz a megérzéseidre is hallgass. A neked való megtalálásakor átjár majd az öröm és amikor a fejedre illeszted libabőrös leszel. Bekapcsol a női megérzésed és megsúgja, hogy ez az, megtaláltad. Ez az a fátyol amiben magabiztosan tündökölhetsz a nagy napon.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *