Környezetbarát esküvő

Örvendetes, hogy a környezetvédelem az esküvők világában is megjelent. Egyre több pár számára fontos, hogy az esküvőjük napján is a lehető lekisebb terhelésnek tegyék ki a környezetüket. ennek számos módja létezik.

Online esküvői meghívó

Az online világ ma már lehetővé teszi, hogy az esküvői meghívótokat is ezen a módon küldjétek ki a násznép tagjainak. Akár videóüzenetet is kaphatnak a meghívott vendégek. Ez kicsit olyan mintha személyesen találkoztatok volna velük. A közeli hozzátartozók és főleg az idősebb korosztály elvárják, hogy személyesen, hagyományos nyomtatott meghívóval látogassatok el hozzájuk a szívetek választottját is bemutatva. Ezeket a meghívókat nyomtattathatjátok újrahasznosított papírra.

Húsmentes esküvő illetve kevesebb hús is elegendő

A mulatság fontos főszereplői a feltálalt ételek. Vannak igazán elszántak, akik maguk már a vegetáriánusok útját járva, felrúgva minden hagyományt húsmenetes menüt tálalnak a vendégeiknek. Ezzel sokakat ráébreszthetnek arra, hogy hús nélkül is lehet ínycsiklandozó finomságokkal kényeztetni az ízlelőbimbóinkat. Természetesen attól, hogy a pár egyik vagy mindkét tagja vegetáriánus még nem kell ezt a megoldást választani. Az is elegendő, ha a fő fogások tartalmaznak csak húst. Az előétel sajtokból és sok zöldségből állhat. Ezzel is sokat teszünk a környezetünkért. A menüt érdemes az idény alapanyagokra építeni, az italok kiválasztásánál pedig a palackos üdítők helyett házi készítésű szörpöket és limonádékat kínálhatunk.

Lebomló konfetti

A boldogító igenek kimondása után a templomból kilépő párra a násznép rizst, konfettit vagy műselyem szirmokat dobál. A rizstől megbetegedhetnek a madarak, a konfettiből és selyemszirmokból szemét lesz, amit a szél kavar majd ide-oda, de van ennél jobb megoldás. Házilag készíthetünk konfettit lehullott falevelekből, amelyet előtte vastag könyvben lepréseltünk. Kissé megszáradva és kisimulva lyukasztóval tetszőleges mennyiségű konfettit gyárthatunk belőle. A kiszúró lehet a szívecske alakú, vagy amelyik nektek tetszik. Megoldás lehet, még ha virágostól vesztek lehullott virágszirmokat olcsón és az tölti be a konfetti szerepét. A szertartás színhelyén is jól mutat, ha színes sziromszőnyegen lépdeltek.

Környezetbarát csomagolás

Régi hagyomány hogy a lagziból távozó vendégek sütemény csomagot kapnak. A műanyag dobozok és alufólia helyett környezet barátibb megoldás a cukornádból vagy papírból készült tárolódoboz. Komposztálható és kevésbé terheli a környezetet, mint a műanyag.

Az esküvői helyszín dekorációja is természetes díszítőelemekkel a legszebb. Legyünk kreatívok és nézzünk szét a saját és a rokonság kertjében is mit használhatunk fel dekorációs elemként (ágak, virágok, cserjék) amit utána komposztálhatunk.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *