Hogyan szervezzétek át az esküvőtöket egy későbbi időpontra?

Előfordulhat, hogy a vírussal kapcsolatos korlátozások miatt el kell halasztani az esküvőt és nem könnyű eldönteni mikori időpontra érdemes azt áttenni. Ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie. Amiben most néhány támpontot szeretnénk adni az a hogyannal kapcsolatos.

A vendégek értesítése a változásokról

A legfontosabb lépések egyike a meghívott vendégek értesítése a változásról valamint a helyszín kapcsolattartójánál arról tájékozódni milyen feltételei vannak az új időpontra való áthelyezésnek és milyen szabad időpontokból választhattok. Érdemes számba venni az összes szóba jöhető új dátumot. Ez azért fontos, mert még a többi esküvői szolgáltatóval is új időpontot kell egyeztetni és sajnos arra elég levés az esély, hogy egy meghatározott napon mindannyian szabadok lesznek majd.

Új, szabad időpontok keresése

Az esküvői szolgáltatóitokat is kérjétek meg, hogy küldjék el a számotokra a kiválasztott időszakban szabad időpontjaikat. Érdemes arról is tájékozódni van-e valamilyen változás az árakban vagy bármi másban, ha új időpontot választotok. erre leginkább akkor lehet számítani, ha 2021.-ben főszezonban kerül kiválasztásra az új időpont.

Az időpontok összefésülése

A következő lépés a dátumok alapján az összefésülés. Megtalálni azt az időpontot, amikor a legtöbb eddig kiválasztott szolgáltató ráér. Erre tökéletes megoldás lehet egy Excel táblázat. Válasszátok, ki melyik dátum adja a legtöbb egyezést. Ha nem sikerül olyat találni, ami mindenkinek megfelelő akkor sajnos lesz olyan szolgáltató, aki helyett újat kell keresni. Mindezt sajnos elég gyorsan kell lebonyolítani, hogy a helyszínt közben lefoglalja más az újonnan kiválasztott időpontotokra.
A helyszín képviselőjét írásban értesítsétek a kijelölt új időpontról és készüljön velük új szerződés.

A gyorsaság is fontos

Értesítsétek a szolgáltatókat a kiválasztott dátumról minél előbb, nehogy más lefoglalja, és megint újra kelljen tervezni. Mindenkivel írjatok új szerződést. Akivel le kell mondani az együttműködést, mert nem sikerült közös időpontot találni az a tapasztalat, hogy emberségből, még ha jogilag nem lenne kötelező visszaadják a foglalót.

Értesítsétek a vendégeket az új időpontról

A vendégek értesítése az új időpontról a következő lépés. Kaphatnak e-mailben virtuális meghívót vagy a násznép tagjait akár egy zárt Facebook csoportba is meghívhatjátok, ahol értesülhetnek minden változásról. Ma már sokan hoznak létre esküvői weboldalt, ez is tökéletes felület az esküvővel kapcsolatos infók megosztására minden érintettel. Az idősebb korosztályt hívjátok fel telefonon, hátha nem nagyon használják az internetet.
Az esküvőszervezőtökkel is egyeztessetek az új helyzetről. A dekorációt is valószínűleg át kell kissé értékelni, főleg ha az eredetitől eltérő évszakban lesz az esküvőtök. A szertartásvezetővel se felejtsetek el egyeztetni.

Kaptatok egy kis plusz időt a készülődésre

Az eredeti csapatból kiesett szolgáltatók helyett keressetek másikat. Talán az adott szolgáltató tud maga helyett ajánlani valakit, aki a számotokra tökéletes lesz.
Kezeljétek úgy ezt az egészet, hogy nyertetek még pár plusz hónapot a készülődésre.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *