Gyermekfelügyelet az esküvőn: valóban szükség van rá?

Az esküvő és az utána következő lakodalmi mulatság meghívott résztvevői a gyermekek is. A párok nem mindig tudják egykönnyen eldönteni szükséges-e a gyermekfelügyelet a nagy napon. Vajon jól szórakozik-e majd a sok gyerek és mi az, amivel valóban le lehetne kötni őket úgy, hogy ők is remekül érezzék magukat és a szüleiket is hagyják, hogy kedvükre mulassanak.

Gyereksarok, megéri a befektett energiát?

Vajon megéri erre külön szolgáltatót keresni a ráköltött pénzről nem is beszélve és nem utolsó sorban a helyszínen hogyan lehetne ezt kivitelezni, gyereksarkot kialakítani. Ha szeretnénk, hogy a gyermekkel érkező vendégek is felhőtlenül szórakozzanak akkor nem kérdés, hogy szükség van rá. Van, aki készül ugyan: tesz ki a gyerekeknek színezőt, néhány más játékot, de nem gondoskodik egy gyerek felvigyázóról, aki szórakoztatja, irányítja őket.

Számos szolgáltató foglalkozik ezzel az esküvőszervezőtök vagy a szertartásvezetőtök is biztosan tud ajánlani. Amit előre fel kell hozzá mérni az esküvői menetrendet, a gyermekek létszáma, korosztályi összetétele és ha valamilyen speciális kérés. A játszósarok kialakítása már a vendégek érkezése előtt megtörténik.
A részletek egyeztetése többnyire személyes találkozó alkalmával történik, ami, ha van rá lehetőség akkor a lagzi helyszínén praktikus, mert lehet ötletelni hová kerüljön a játszósarok.

Az animátorok száma a gyereklétszámhoz igazodik

Az animátorok létszáma minden esetben a gyerek létszámhoz igazodik. a szakember javaslata szerint 10 főig egy fő, a felett 2 fő az ajánlott. Ha a meghívottak között van legalább öt gyermek akkor már érdemes megfontolni a lehetőséget. Az időjárás függvényében kültéri játékokra is van lehetőség. A kézműveskedés és a foglalkoztató füzet mellett buborékfújás, csillámtetoválás vagy arcfestés is választható program. A legérdeklődőbb korosztály a 3-12 éves korig. A 3 évesnél kisebb gyermekek is részt vehetnek a programokban, de ők főleg a szülővel együtt.
Maga a gyereksarok mérete 6-8 m2. A kültéri játékok igényelhetnek nagyobb teret. A szolgáltató minden eszközt biztosít, a párnak és a helyszín személyzetének nincs ezzel feladata.

A szülők is jól szórakoznak

A tapasztalatok szerint számos gyermeklelkű anyuka és apuka beszáll a játékba és van, aki a csillámtetoválást is bevállalja. Az ovis és kisiskoláskorú gyermekkel érkező szülők nagyon hálás amiért nem neki kell szórakoztatnia a gyermekét a lagzi telkes időtartama alatt és néhány órát felhőtlenül szórakozhatnak. Mindeközben pedig a gyermekük, illetve gyermekeik is remekül érzik magukat.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *