Esküvői menü hús nélkül?

Az esküvői menüsor összeállítása bonyolult feladat az ifjú pár számára. Figyelembe kell venni a hagyományokat, az elvárásokat, össze kell hangolni a menyasszony és a vőlegény családjának a szokásait. Tovább nehezíti a helyzetet, ha az a kérdés is felmerül, hogy hús felhasználása nélküli ételek kerüljenek a meghívottak elé vagy a húst hússal hagyomány érvényesüljön? Mi legyen a menüben, hogy a csodás szertartás mellett a finomságok is kellemes emlékként maradjanak meg a násznép memóriájában.

Az étel az egyik főszereplője a mulatságnak

A lagzin központi jelentősége van az ételnek, és ha megfelelő a menü az már féldicsőség. Ha sikerül a vendégek ízlelőbimbóit elkényeztetni az remek alkalom arra, hogy bekerülhessünk a családi sztorik legjobbjai közé. Az egyik fő szempont ez, de mit szolgáljunk fel a vendégeinknek, hogy megnyerjük a tetszésüket vele? Maradhatunk a hagyományoknál és a tyúkhúsleves gazdagon csigatésztával, töltöttkáposzta, rántotthús biztosan nem fog csalódást okozni a násznépnek. Valamennyi hagyománytisztelő meghívott biztosan egyetért, és már előre érzi a mennyei ízeket, a szájában. Aztán a menyasszonyról megtudjuk, hogy vegetáriánus és a menüsor ennek jegyében húsmentes kell, hogy legyen. Mikor ezt a meghívón a kedves vendég észreveszi, bizonyára elszomorodik. Most akkor mi lesz? Mivel teszi tele a pocakját?

Nélkülözhető-e a hús az asztalról?

A párok számára sok esetben hosszas gondolkodást vesz igénybe hogy megtehetik-e a vendégeikkel, hogy húsmentes menüt állítanak össze. A végső döntés meghozatalához érdemes figyelembe venni néhány szempontot.

Annak oka, hogy a menyasszony és a vőlegény vagy a pár mindkét tagja hús nélküli esküvői menüben gondolkozik a fő oka nyilván, hogy ők egyáltalán nem fogyasztanak húst. Egyikük vagy mindketten elhivatott állatvédők és nem akarják, azt hogy az esküvőjük következtében egyetlen állat is elpusztuljon. Az ifjú pár szeretné megmutatni a vendégeiknek, hogy húsmentesen is mennyei ízekkel tudják elvarázsolni az ízlelőbimbóikat.

A résztvevők reakciója sokszínű lehet

Lesznek, akik idegeskednek majd és bele sem mernek gondolni mit is lehet enni, ha nem, kerül hús az asztalra. Mi vagyok én ló vagy kecske? Inkább nem is megyek, ha nem szolgálnak fel normális ételt. Lesznek, akik kíváncsian várják, milyen ínyencségeket ízlelhetnek majd meg. Ez viszont a Ti nagy napotok és úgy lesz minden, mint ahogy ti megálmodjátok és ebbe a döntésbe nincs senkinek beleszólása. Akinek ez nem felel meg, az két opció közül választhat, dönthet úgy, hogy nem fogadja el az invitálást vagy eljön, és nem eszik a fogásokból. Ha átgondoljuk, a kérdést hogy mi történhet meg velünk, ha a 365 napból egy napon nem fogyasztunk húst, valószínűleg mindenki belátja, hogy az égvilágon semmi. Az esküvőszervezőtök biztosan talál egy megoldást, ami mindenkinek megfelelő lesz.

A meghívón tüntessétek fel a vendégeitek számára ha húsmentes lesz a menü

A Húsimádók részére adott a lehetőség, hogy az esküvő előtt belakmározzon hússal a kuckójában vagy kedvenc vendéglőjében. Ha többet szeretnétek tudni a húsmentes ételekkel kapcsolatosan érdemes egy-két tapasztalt séf véleményét is kikérni. Mit foglaljon magába a menüsor, hogy tápláló fogások jelenjenek meg rajta. Esetleg egy táplálkozási tanácsadó ötleteit is érdemes végig hallgatni. Ha a hús felhasználása nélküli menü mellett döntötök, a meghívón tüntessétek fel hogy a vendégeiteket, tudják, hogy mire számítsanak. A menü összeállításánál arra is figyelni kell, hogy a kiválasztott helyszínnek van-e melegkonyhája vagy esetleg catering szolgáltatót szükséges majd igénybe venni.

A háborgóknak pedig töltsetek még egy italt!

A kötekedőket megnyugtathatjátok, hogy csupán azt szeretnétek, ha rá látnának az életmódotokra és sokféle finom étellel készültök, nem kell nyugtalankodniuk, hogy csak nyers zöldségeket fognak találni az asztalon. Akármilyen döntésre juttok a végén, úgyis mindig lesz olyan, akinek nem lesz az ínyére. Neki öntsetek még egy pálinkát. Ez a nap Rólatok szól. A lényeg hogy ti élvezzétek, és jó emlékként maradjon meg számotokra.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *