Esküvő trendek 2021′

Az esküvő trendek évről, évre megújulnak, nem lesz másképp 2021-ben sem.

Ami még az eddiginél is nagyobb szerepet kap a szabadtéri esküvő. Amit lehet, vigyük ki a szabadba. Vendégfogadás, szertartás akár a vacsora is lehet a szabad ég alatt. A biztonság kedvéért azért mindig legyen B terv, mondjuk egy sátor, ha az időjárás kedvezőtlenre fordulna.

Kevesebb meghívott vendég

A régi időkben szokás volt a legtávolabbi rokonokat is meghívni az esküvőre, mert elvárás volt. Ez ma már nem szokás, elegendő, ha csak azok szerepelnek a vendéglistán, akik valóban fontos szeplői az életeteknek. Az esküvő mára bensőséges ünnepnek számít. Gyakoriak a mini esküvők, amikor csupán szűk családi körben ünnepel a pár.

A környezettudatosság az életünk minden területén egyre nagyobb hangsúlyt kap és ez az esküvőkre is érvényes. 2021-ben is trendinek számít a zöld esküvő, ahol csak lehet az esküvőnkön is használjunk, zöld megoldásokat ahol csak lehet, bár fontos, hogy a környezettudatosság nem csak egy divatirányzat.

Esküvő hétköznap

2020 nem igazán nevezhető az esküvők évének, sajnos nagyon sok házasulandó volt kénytelen elhalasztani a nagy napját a vírushelyzet miatt. Mivel a hétvégék 2021-ben nagyon hamar betelnek majd vagy már javarészt ez meg is történt, bizonyára sokan tartják majd az esküvőjüket hétköznap.

A száraz virág ismét divatban van. Akár magában akár friss virágokkal vegyítve szívesen használják a dekoratőrök és virágkötők a menyasszony csokrában és a helyszín dekorációban egyaránt. A szárított virágszirmok kiválóan helyettesítik a konfettit vagy a rizsszórást. A konfetti szemetelésnek számít, tehát a zöld esküvő világába nem fér bele. A rizst pedig felehetik madarak és nem mindegyikük tudja megemészteni így elpusztulhat. A száraz virágszirmok pedig könnyen elbomlanak, még ha a szét is hordja őket a szél.

Természetközeliség

A rusztikus stílus fő jellemzői a természetes anyagok előnyben részesítése: fa, csipke, zsákvászon. Letisztult színvilág: halvány színek, például ekrü vagy halványzöld. A virágokat sok, zöld levéllel, pozsgásokkal kombinálják. Hangsúlyosak és részletesen kidolgozottak a kültéri dekorációk.
A bohókás stílus eklektikus és azoknak a pároknak való, akik, kreatívak és szívesen eltérnek a megszokott sémáktól. A természetközeliségnek itt is nagy szerepe van. A színek itt erőteljesebbek a virágcsokrok virágdíszek nagyobb méretűek.
Jellemző dekorációs elem az álomfogó, makramé, lelógó dekorációk. Az erre a területre specializálódott esküvői dekoratőröknél bérelhetitek mindezeket.

Közkedvelt színek

A legtrendibb színösszeállítás a Pantone intézet meghatározása szerint 2021-ben a sárga és szürke. A szürke szilárdsága és a sárga optimizmusa együttesen a reményt és a kitartást szimbolizálják.
Közkedveltek lesznek még a 2020-ban is sokat használt hamvas zöld, halvány rózsaszín, a rozsda, smaragdzöld és fukszia.
Az esküvői ruhatrend jellemzői: a légies könnyed vonalak sok-sok virággal kiegészítve.

Töretlen népszerűségnek örvendenek a kalligrafikusan írt táblák, amelyek készülhetnek fából, üvegből vagy plexiből. Lehet köszöntőtábla, irányító vagy tájékoztató céllal kitett tábla vagy az asztalszámot jelző tábla. Kényelmes, takarékos és nem utolsó sorban környezetbarát megoldás, ha a menükártya helyett táblára írjátok a menüt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *