Esküvő takarékosan

Az esküvő tervezésekor érdemes már a legelején egy előzetes költségvetés készíteni, amivel sok későbbi bosszúságtól megkímélhetjük magunkat. A helyszín bérleti díj, a vacsora költségei a ruha a vőfély és még hosszú a lista mi mindenre van szükség egy esküvőhöz illetve a lakodalomhoz. Némi odafigyeléssel és jó szervezéssel sokat spórolhatunk.

Ne szégyelljünk alkudni

Az esküvő szolgáltatások díjazása szabadáras, tehát alkuképes. Nem szükséges azonnal kifizetni az árat, amit a szolgáltató kér. A dekoratőr, esküvői fotós, esküvőszervező, szertartásvezető illetve zenész esetében előfordul, hogy magasabb árat kér, mint amit mi elfogadhatónak találunk. Ilyen esetben kérhetünk alacsonyabbat. Az eleve magas árból könnyebb alkudni és mivel jónéhány szolgáltatóról van, szó sok kicsi sokra megy így a végére egy nagyobb összeg maradhat a zsebünkben. A jó ár megtalálásában az esküvőszervező segítségét is kérhetjük.

A helyszín bérleti díja

A leggazdaságosabb megoldás, ha melegkonyhával rendelkező helyszínt választunk. A legtöbb szálloda vagy rendezvényközpont, ha náluk rendeljük meg az ételeket, akkor a bérleti díjat elengedik. Ezzel több tízezer forint megtakarítást érhetünk el. Ezeken a helyeken többnyire megoldott a hangosítás és többféle bérelhető dekorációból választhatunk. Előnyös, ha minél több ajánlatot kérünk, így ki tudjuk választani az ár-érték arányban a számunkra leginkább megfelelőt.

Meghívó saját kezűleg

Az esküvői meghívón is sokat spórolhatunk többféle módon is. Egyrészt nem szükséges mindenkinek nyomtatott meghívót küldeni elég az online verzió is, úgy is a fiók mélyén végzi és az emailben küldött bármikor visszakereshető. Ha esküvői weboldal is készül ott minden az esküvővel kapcsolatos információt megtalálhatnak a meghívottak. Elegendő, ha csak a nagyon közeli idősebb hozzátartozók kapnak nyomtatott meghívót, amelyet némi időráfordítással akár mi magunk is megtervezhetünk.

Helyi zenészek alkalmazásával az útiköltségen és szálláson lehet elérni megtakarítást. A jó zenekar nem attól jó, hogy nagylétszámú. Ha csupán hárman vannak, de profik éppen elegendő.

A fotósból, videósból kötelező profit megbízni

A csodáslatos nagy nap megörökítését nem lenne jó amatőrre bízni. Érdemes megkérdezni barátokat ismerősöket vagy esküvős csoportokban is sok értékes ajánlásra lehet lelni ahol nem csak marketing célból dicsérnek hanem mert tényleg elégedettek voltak az érintettek. A jelöltek referencia anyagaiba is érdemes bepillantani és a felszerelés tekintetében is álljon rendelkezésre a legjobb. a lakodalmi mulatságot nem szükséges az elejétől a végéig rögzíteni. Azt akár egy barát vagy rokon is rögzítheti.
A szertartásvezető személye is kiemelten fontos. A kölcsönös személyes szimpátia is elengedhetetlen. A segítségével teljesen egyedivé tehetitek a fogadalmatokat, ami minden résztvevő számára meghitt, felejthetetlen emlék lehet.

A legkényesebb kérdés a ruha

A menyasszonyok a ruhakérdést találják általában a legnehezebben megoldhatónak. A leggazdaságosabb lehetőség a bérlés, hacsak nem találunk a környezetünkben valakit, akinek a szekrényében lapul álmaink ruhája. A ruha tekintetében nem a trendek az igazán fontosak, hanem az hogy nekünk mi tetszik és mi áll jól. az esküvő kiállításokra is érdemes ellátogatni, ott jelentős engedményekkel kölcsönözhetünk ruhát. Egy jó varrónő is megoldás lehet. Akár a bérleti díj feléből varrathatjuk meg a menyasszonyi ruhánkat.

Segítségkérés a barátoktól, családtagoktól

A legtöbb helyszín korlátlan italfogyasztási lehetőséget kínál, amelyben a sör, bor, üdítők és pezsgő korlátlan fogyasztására van lehetőség. A tömény italok más kategóriába esnek. A legtöbb helyen engedélyezik, hogy mi vigyük azokat, például a nagypapa házi pálinkáját. Minden családban van a süteményeiről híres nagymama vagy nagynéni és meg lehet kérni, hogy készítsen néhány tepsivel a nagy napra.

Az esküvői tortából szükségtelen annyi szeleteset rendelni ahány meghívott van. Mire sorra kerül, már sokan eltelnek a többi finomsággal. A létszám fele az ajánlott szeletszám. Érdemes egy helyről rendelni minden süteményt így általában adnak kedvezményt.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *