A romantikus éjszakai szertartás

Az éjszakai szertartásnak különleges atmoszférája van, emiatt sokan választják főleg a tavaszi nyári időszakban. Amire nagyon fontos ilyenkor figyelni főleg, de nemcsak a fotós és videós szemszögéből, hogy csak akkor tudnak megfelelő minőségű felvételek készülni, ha megfelelő a világítás. Sajnos a profi felszerelés a magas szintű szaktudás nem pótolja a fényt. Gyakori hiba, hogy a szertartásvezető asztala fényárban úszik, de az ifjú pár és a tanúk székei már homályban vannak. Sajnos ez esetben nem szoktak jól sikerülni az éjszakai szertartás felvételei.

A megvilágítás segítse a fotós és a videós munkáját

Az is előfordul, hogy a szertartásvezető mögött egy karácsonyfa égősor fityeg jelképes megvilágításként, amin csak keveset enyhít, hogy a helyszín fái is kapnak néhány karácsonyfa égősort és néhány fáklya is próbálja növelni az esemény fényét. Ilyenkor a mindenre gondoló fotós készül néhány extra lámpával, mert a sötétben a folytonos vakuzás mű fénye nem hozná azt az eredményt, amire itt az elvárás. A plusz fények célja, hogy ne legyen karikás a menyasszony szeme a képeken és persze a többieké sem és ne kellejen hunyorogni az igen kimondása közben.

A biztonság is elengedhetetlen

Itt felmerülhet az aggódó kérdés, de hát ott a sok organza és tüll, vajon a lámpák nem olvasztanak-e meg valamit vagy nem tesznek-e kárt a papírvirágokban, ha túl közel kerülnek esetleg hozzájuk? A jó hír az, hogy semmi ilyesmi nem fordulhat, elő mert ezek a lámpák nem termelnek hőt, ezért nem melegszenek. Mivel a lámpák gyakran a dekor anyagok közé vannak, bújtatva nem lenne kellemes égett műanyag szagban mintha minden rendben lenne arccal végig ülni a szertartást. Az esetleg lángra kapó papírvirágokról nem is szólva.

Profi felszerelés, tapasztalt fotós

A sok apró részlet talán nem is érdekel mindenkit, tulajdonképpen a tökéletes végeredmény a lényeg. Ehhez a profi felszerelés és a tapasztalt fotós is rendelkezésre áll. A csapatmunkáról sem szabad megfeledkezni. A minden eseményt rögzítő videós vagy a cinematográfus kollégával össze kell hangolni a fotós munkát ki mikor, hogyan és honnan készíti a felvételt és honnan világít.

Tehát ha éjszakai szertartást terveztek és szép felvételeket szeretnétek, akkor semmiképp sem a szomszéd srác fotózzon bármilyen drága masinája is van, mert másnap senki nem tapsol vissza titeket ráadásra, ha nem sikerülnek a képek vagy videó.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *