A karácsonyi esküvő romantikája

A leánykérés egyáltalán nem ritkaság a karácsonyfa alatt, de az esküvő időpontjául már sokkal kevesebben választják a fenyőillatú ünnepet. A téli esküvőnek pedig van egy csodás, semmivel össze nem hasonlítható varázsa. A mézeskalács illata, az adventi várakozás hangulata meg fűszerezi a násznép hangulatát is.
Ahhoz, hogy kellemes és gördülékeny legyen a téli esküvő érdemes figyelembe venni néhány apróságot.

A menyasszonyi ruha, ami nemcsak szép

A menyasszonyi ruhák egy részének szerencsére nem válik a hátrányára, hiszen nem is látszik, ha a menyasszony alávesz egy vastag harisnyanadrágot, ami a jövés-menés, kinti fotózás közben is hasznos, hát még a fűtetlen templom hideg falai között milyen jól jön. A ruha fölé nagyon elegáns (mű) szőrme boleró kerülhet, ami a különleges megjelenés biztosítása mellett még jó meleget is ad. Olyan darabokat érdemes választani, ami könnyen fel illetve levehető.

A téli dekoráció

A karácsony és az esküvő közötti közös pont a néha túlzó díszítés. Csupán mert egy időpontra kerültek vigyázzunk, hogy ne essünk nagy túlzásokba. Érdemes rutinos esküvői dekoratőr segítségét kérni, aki finoman szövi bele a dekorációba a karácsonyi hangulatot, anélkül, hogy túlzásokba esne.

A fotózás sem a megszokott módon zajlik

A fotózás sem pontosan úgy zajlik, mint a nyári időszakban. Jó, ha eleve olyan fotóst keresünk, aki tud ajánlani téli fotózáshoz alkalmas helyszíneket például szélvédett kültéri helyszínt és nagy ablakokkal rendelkező beltérit. A korai sötétedés miatt kevesebb idő jut erre és emiatt okosabban kell szervezni és kivitelezni. A szertartás utáni csoportképet sem érdemes hosszasan beállítgatni, mert a násznép fagyott mosolya nem lesz kellemes emlék a fotókon.

A szertartásvezető vagy a ceremóniamester koordinál

Van egy két más esemény is, amit nyáron természetesen a szabadban rendeznek. Ilyen például a csokordobás, ami jobb, ha a vacsora helyszínén a nyitótánc előttre időzítünk. A szerencsekívánatokra is ez vonatkozik, ezt sem a templomból kijőve időzítsük inkább, ha van hely, akkor még a szertartás helyszínen vagy a lagzi helyszínre érkezéskor érdemes. Mindezt a vőfély vagy a ceremóniamester, vagy ha van szertartásvezető koordinálják az előre megírt forgatókönyv alapján.

A csillogó hópelyhek még varázslatosabbá tehetik a napot

Mostanában nem túl gyakori a fehér karácsony, de ha van egy kis szerencsénk, akkor hullik a hó. Csodás felvételek készülhetnek a lámpafényben gomolygó csillogó hópihék táncától kísérve.
A menüben megjelenő forralt borral és sült gesztenyével teljessé tehetjük a téli hangulatot. A téli esküvő főleg karácsonykor olyan élmény lehet, amelyre minden résztvevő szeretettel fog emlékezni.

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *