Hogyan tehetitek emlékezetesebbé a ceremóniát?

Az esküvőtök napja mindenképpen felejthetetlen lesz, a számotokra mégis van néhány lehetőség, amivel még meghittebbé és emlékezetesebbé tehetitek magát a szertartást.

Fogadalom tétel

Az esküvői szertartás egyik legmeghittebb pillanata lehet az egymásnak tett fogadalomtétel. Segítségül hívhatjátok valamely költő érzelmektől átitatott sorait, de akár ti magatok is írhattok valami igazán személyeset. A saját kútfőből írt fogadalomtétel igazán egyedi és szívhez szóló. A fogadalom kézirata a későbbiekben akár bekeretezett formában helyet kaphat az otthonotok falán, vagy az esküvői fotóalbum fontos részét alkothatja.

Fa ültetése közösen

A környezetvédelem ma már az életünk minden területén hangsúlyos szerepet kap joggal. Divat a „zöld” esküvő is ahol nagy hangsúlyt helyeznek a szervezők arra, hogy minden, ami az esküvővel kapcsolatos a lehető leg környezet barátabb legyen. Ti is választhatjátok ezt a megoldást vagy akár ültethettek közösen egy fát, amely egy közös új kezdetet is jelképez. Célszerű egy nagy cserépbe egy kicsi méretű fácskát ültetni és a ceremónia keretében együtt megöntözni. Ahogyan növekszik, helyet kaphat a közös otthonotok kertjében és akár az egész életeteket végig kísérheti. A hűvösében limonádét szürcsölgetve nosztalgiázhattok a csodás nagy napotokról, az unokáitok társaságában, a régi fotóalbumokat lapozgatva.

Időkapszula

Az időkapszulában sok kedves üzenetet rejthettek el egymás számára, amit öt, tíz, húsz vagy ötven év múlva együtt kinyitva jó alkalom emlékezni az egymásnak tett ígéretekre, fogadalmakra.

Szülők köszöntése

A szülők köszöntése régi kedves szokás, amikor is a menyasszonyt illetve a vőlegényt a vőfély vagy a ceremóniamester képviseli ékes szavakkal megköszönve a szülőknek a sok szeretetteljes gondoskodást. Az ajándék ilyenkor általában virág és sok-sok hálakönny minden résztvevő részéről.

Baráti köszöntések

Minden baráti társaságnak van mókamestere, szószólója, aki szívesen szerepel és szórakoztatja a násznépet kedves, kicsi humorral megtűzdelt az ifjú párnak szóló köszöntővel. Ez nem kell, hogy kötetlen megírt szöveg legyen. Lehet a hangulathoz illő vers vagy dal is. A legjobb, ha erről a pár nem is tud, legyen a számukra meglepetés. Ezek a köszöntések a vacsora előtt vagy a szünetben időszerűek. Az esküvőszervezőt mindenképpen ajánlott beavatni, hogy a forgatókönyvben méltó helyen szerepeljenek ezek a kedves percek is.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *